این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

برگزاری همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» ـ

ارسال شده در تاریخ :
برگزاری همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» ـ

نخستین همایش ملی معنویت و علوم اسلامی با پیام آیت‌الله جوادی آملی و سخنرانی آیت‌الله اعرافی در روزهای 25 تا 27 آبان برگزار می‌شود.

به همت گروه اسلام و مطالعات معنویت، همایش ملی معنویت و علوم اسلامی روز 25 آبان با پیام حضرت آیت‌الله جوادی آملی افتتاح خواهد شد و در مراسم افتتاحیه این همایش، آیت‌الله اعرافی به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت. ریاست این همایش با حجت‌الاسلام دکتر مهدی علیزاده است و دبیر علمی آن، حجت‌الاسلام دکتر محمدجواد رودگر و دبیر اجرایی همایش، حجت‌الاسلام دکتر مسلم گریوانی است.
پرسش اصلی همایش این است که «رابطه معنویت با علومی همچون: فقه، کلام، عرفان، اخلاق و فلسفه چیست؟»
با عنایت به محورهای تعیین‌شده همایش و مقالات رسیده مقالات در سه پنل تخصصی «نسبت معنویت و فقه»، با مدیریت حجت‌الاسلام و المسلمین استاد الهی خراسانی، «نسبت معنویت با فلسفه، کلام، اخلاق و عرفان»، با مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی علیزاده و پنل تخصصی «معنویت به مثابه دانش، گرایش یا رشته مطالعاتی»، با مدیریت حجت‌الاسلام و المسلمین استاد هادی صادقی ارائه و داوری می‌شوند.
محورهای همایش یادشده عبارتند از:
1.  چیستی، چرایی و چگونگی معنویت پژوهی؛
2.  مصداق‌یابی معنویت پژوهی در اسلام (آثار، مکاتب، موضوعات، شخصیت‌ها)؛
3.  معنویت به مثابه دانش، گرایش یا رشته مطالعاتی؛
4.  نسبت‌سنجی معنویت با دانش فقه؛
5.  نسبت‌سنجی معنویت با دانش فلسفه؛
6.  نسبت‌سنجی معنویت با دانش کلام؛
7.  نسبت‌سنجی معنویت با دانش اخلاق؛
8.  نسبت‌سنجی معنویت با دانش عرفان؛
این همایش چند پیش‌نشست داشته که از سال 1399 تا کنون برگزار شده و اساتیدی از حوزه و دانشگاه، به تبیین این نسبت ها با معنویت پرداختند. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
معنویت و فلسفه:  آیت الله سیدمحمد قائم‌مقامی، معنویت و کلام: حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی، معنویت و عرفان: حجت الاسلام والمسلمین دکتر قاسم کاکایی، معنویت و اخلاق:  حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی علیزاده، معنویت و فقه: حجت الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه، نسبت معنویت و علوم اسلامی: دکتر هادی وکیلی، نسبت فقه با معنویت: آیت‌الله سیفی مازندرانی.
از آثار این همایش می‌توان مجموعه نشست‌های برگزار شده، مقالات اساتید برتر و مقالات رسیده به دبیرخانه و مجموعه چکیده‌های همایش را نام برد. امید است با ارائه این آثار علمی به جامعه نخبگانی زمینه برای گفت‌وگوی متخصصان در این حوزه مطالعاتی بیش از پیش فراهم شود.
لینک شرکت در همایش:

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)