این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

پیش نشست سوم با موضوع نسبت معنویت با عرفان اسلامی


ارسال شده در تاریخ :
پیش نشست سوم با موضوع نسبت معنویت با عرفان اسلامی

✅ارائه دهنده: حجت‌الاسلام دکتر قاسم کاکایی (عضو هیأت علمی و استاد تمام دانشگاه شیراز)


پیش نشست سوم با موضوع نسبت معنویت با عرفان اسلامی
 

ارائه دهنده: حجت‌الاسلام دکتر قاسم کاکایی (عضو هیأت علمی و استاد تمام دانشگاه شیراز)

دبیر علمی: حجت‌الاسلام دکتر مسلم گریوانی (نویسنده و پژوهشگر)

خلاصه نشست:
پژوهشکدۀ اخلاق و معنویت در راستای سلسله نشست‌های همایش معنویت‌پژوهی، نشست علمی با موضوع «معنویت و نسبت آن با عرفان اسلامی» را در روز دوشنبه، 20 بهمن ماه برگزار کرد.
در این نشست علمی که از ساعت 16 الی 18 به همت گروه اسلام و مطالعات معنویت برگزار شد، ابتدا دبیر علمی جلسه مقدمه ای درباره ضرورت پرداختن به این موضوع بیان کرد و سپس حجت‌الاسلام و المسلمین کاکایی، در ابتدای بحث خود، تعریفی از معنویت ارائه نمود و آن را نوعی زیستن دانست که معمولاً با مولفه‌هایی چون توجه به روح، خود انسان، همراه با نوعی شورمندی و ابتهاج و رضایت باطنی همراه است.
این پژوهشگر حوزۀ حکمت و عرفان در پاسخ به این پرسش که چرا معنویت در دنیای ما مهم شده، گفت: این مسئله دو دلیل دارد: یکی به دلیل سیطره کمیت و مادیت بر کیفیت و معنویت است و بشر امروز به دنبال عبور از عالم مادی به عالم معنوی است، حتی گرایش بشر امروز به مسائل ماورائی در سینما و هنر و راز و رمزگرایی مثل خیال و جادو، در جریان های نوظهور معنوی، حکایت از این مادیت‌گریزی و معناگرایی دارد. دلیل دیگر ظاهرگرایی در ادیان و مشخصاً در دنیای اسلام است. ظاهرگرایی‌ای که هم فاقد معنویت است و هم فاقد عقلانیت.
استاد کاکایی در ادامه ارائه خود، به این موضوع پرداخت که اساساً مقصود از حیات معنوی چیست و به تعریف های مطرح در این خصوص اشاره کرد و گفت: یک معنی از حیات معنوی عبارت است از این که انسان معنوی در همین دنیا، انسانی زیست میکند نه حیوانی.
وی در ادامه افزود: این توجه به معنویت دارای سلسله مراتب مختلفی است و اساساً معنویتِ سالک و انسان معنوی به میزان مُدرکات و رنج ها و شادی های او سطح بندی می شود. چرا که باید دید متعلق ادراک و اراده و احساس انسان معنوی چیست.  بنابراین برای شناسایی انسان معنوی باید دید، چه چیزهایی رنج ها و لذت های او را شامل می شود.

از رادیو پژوهش بشنوید

 

زمان: دوشنبه 1399/11/20 ساعت 16الی 17:30

مجری: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی- پژوهشکده اخلاق و معنویت

جهت اطلاع از برنامه های همایش می توانید در کانال های زیر عضو شوید
كانال ایتاء 
 كانال واتساپ






پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)